Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, łatwa do zrobienia i zdrowa sałatka z gotowanych buraków. fantastyczny dodatek do jesiennych i zimowych dan obiadowych. Zrobicie ja w mig. Do jej wykonania można użyć buraków gotowanych lub pieczonych, jeśli zależy Wam na oszczędności czasu polecam Wam kupne gotowane buraki.
garnek, deska do krojenia, nóź, tarka, miska
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6334
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154817
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1040
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 466
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6334
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154817
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1040
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 466
Składniki
Buraki umyć i ugotować lub upiec. Gotowe buraki, kiedy ostygną, obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę obrać z łupin i pokroić w drobną kostkę. Dodać do buraczków.
Kwaśną śmietanę wymieszać z przyprawami i octem. Tak przygotowaną śmietanę dodać do buraków i wymieszać do polaczenia się wszystkich skalników. Sałatkę podawać na zimno. Smacznego!