Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Buraczki na ciepło to bardzo smaczny i zdrowy dodatek do obiadu.
Buraki bez obierania ugotować do miękkości, następnie po wystudzeniu obrać i zetrzeć na dużych oczkach tarki.
Cebulę i czosnek obrać i drobno pokroić.
Jabłko obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Na patelni rozgrzać kilka łyżek oleju i delikatnie podsmażyć cebulę i czosnek, następnie dodać buraki i jabłko. Smażyć ciągle mieszając przez około 20 minut, w trakcie dodać jeszcze kilka łyżek oleju, aby buraki się nie przypaliły.
Do buraków dodać cukier, ocet jabłkowy, sok z cytryny, majeranek, pieprz ziołowy i smażyć jeszcze przez około 10 minut, po czym przyprawić do smaku pieprzem naturalnym i solą. Buraki powinny mieć zachowaną strukturę wiórków z tarki, dlatego bardzo długo ich nie smażyć, gdyż powstanie zbyt miękka forma papki.
Sposób na tani, prosty i smaczny dodatek do obiadu to marchewka na ciepło. Kl...
Odsłon: 34717
Moje kwiaty w galarecie to nic innego tylko same galaretki, z których przygot...
Odsłon: 131
Dzisiaj coś lekkiego ale bardzo smacznego i dającego kolorytu na przyjęciu.
Odsłon: 141
Lato to moja pora roku ulubiona, bo słońcem, radością wypełniona. Świeże warz...
Odsłon: 133
Czekoladowe wafelki o przygotowania tego deseru mnie zainspirowały i to one s...
Odsłon: 98
Mini torcik serowy, z mascarpone – jeżynowy, galaretką ozdobiony, owocami orz...
Odsłon: 247
Przygotowanie tego ptasiego mleczka z galaretką jest naprawdę proste i nie wy...
Odsłon: 33826
Moje kwiaty w galarecie to nic innego tylko same galaretki, z których przygot...
Odsłon: 131
Dzisiaj coś lekkiego ale bardzo smacznego i dającego kolorytu na przyjęciu.
Odsłon: 141
Lato to moja pora roku ulubiona, bo słońcem, radością wypełniona. Świeże warz...
Odsłon: 133
Czekoladowe wafelki o przygotowania tego deseru mnie zainspirowały i to one s...
Odsłon: 98
Mini torcik serowy, z mascarpone – jeżynowy, galaretką ozdobiony, owocami orz...
Odsłon: 247
Przygotowanie tego ptasiego mleczka z galaretką jest naprawdę proste i nie wy...
Odsłon: 33826
Składniki
Buraki bez obierania ugotować do miękkości, następnie po wystudzeniu obrać i zetrzeć na dużych oczkach tarki. Cebulę i czosnek obrać i drobno pokroić. Jabłko obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Na patelni rozgrzać kilka łyżek oleju i delikatnie podsmażyć cebulę i czosnek, następnie dodać buraki i jabłko. Smażyć ciągle mieszając przez około 20 minut, w trakcie dodać jeszcze kilka łyżek oleju, aby buraki się nie przypaliły.
Do buraków dodać cukier, ocet jabłkowy, sok z cytryny, majeranek, pieprz ziołowy i smażyć jeszcze przez około 10 minut, po czym przyprawić do smaku pieprzem naturalnym i solą. Buraki powinny mieć zachowaną strukturę wiórków z tarki, dlatego bardzo długo ich nie smażyć, gdyż powstanie zbyt miękka forma papki.
Przepisy Sałatki
Sałatki
Sałatka Afrodyty
Sałatki
Sałatka bez majonezu Ewy Wachowicz
Sałatki
Prosta i pyszna surówka z marchewki.
Sałatki
Sałatka z tortellini z bułeczkami z patelni
Sałatka Afrodyty
Sałatka Afrodyty to genialne rozwiązanie na szybką przekąskę w upalne dni. Pr...
Odsłon: 1709
Sałatka bez majonezu Ewy Wachowicz
Nie ma chyba drugiej osoby tak znającej się na dobrym stylu, dbaniu o szczupł...
Odsłon: 245