Do góry

Sałatki Przepis na:

Kapusta czerwona na gorąco.

Kapusta czerwona na gorąco.

Autor:

Przepisów i artykułów: 31 Ocena: 195

Dodano:

Odsłon: 1338

Pierwszy raz zrobiłem czerwoną kapustę na ciepło i nieskromnie przyznam , że wyszła bardzo dobra...

Składniki

  • 1 mała główka kapusty czerwonej , 1 cebula , 1 jabłko, sól , pieprz , gozdziki , liść laurowy , ziele angielskie, łyżka masła
  • Lyżeczka maki , cukru i octu.Można dodać zamiast cukru miodu i nastepnym razem tak zrobię.
1-2 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kapusta czerwona na gorąco.

Przygotowanie

  1. Kapustę pokroiłem i wrzuciłem do wrzącej osolonej wod z przyprawami (gozdziki są tu bardzo ważne ) . Gotowałem 40 minut. Na patelni roztopiłem masło i zeszkliłem cebulkę. Po odcedzeniu kapusty dodalem cebulke i utarte jablko. Dusiłem jeszcze 10 minut dodająclyżkę mąki , cukier i łyżke octu. Troche pieprzu i ... to chyba wszystko :-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (12)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Futka 25 lutego Pyszna kapusta <3 Z przyjemnością skorzystam z przepisu. Dawno nie jadłam takiej kapusty, a w dzieciństwie była jednym z moich ulubionych dodatków do obiadu :) Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Docherro 24 lutego Na ciepło nigdy nie jadłam,muszę zrobić w najbliższym czasie,wygląda bardzo smacznie:) Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

fafiatko 22 lutego Apetycznie wyglada i przyznaje, ze nigdy nie jadlam :) Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

konhambos 22 lutego Poniewaz mieszkam w Niemczech, robie kapuste na cieplo(zarówno biala jak i czerwona) bardzo czesto, gdyz tu jest ona bardzo popularna.
Twój przepis jest bardzo dobry, kapusta na pewno smakowala :)
Odpowiedzi: 2 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

SlodkiSmakPasji 22 lutego No to gratulacje,nie ma nic lepszego jak ta kapusta do obiadu Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń