Sałatki Przepis na:
Przepisów i artykułów: 31 Ocena: 195
Dodano: 21.02.2021
Odsłon: 1338
1-2 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Kapustę pokroiłem i wrzuciłem do wrzącej osolonej wod z przyprawami (gozdziki są tu bardzo ważne ) . Gotowałem 40 minut. Na patelni roztopiłem masło i zeszkliłem cebulkę. Po odcedzeniu kapusty dodalem cebulke i utarte jablko. Dusiłem jeszcze 10 minut dodająclyżkę mąki , cukier i łyżke octu. Troche pieprzu i ... to chyba wszystko :-)
Na skróty
Komentarze do przepisu (12)

Futka 25 lutegoZgłoś do usunięcia
Pyszna kapusta <3 Z przyjemnością skorzystam z przepisu. Dawno nie jadłam takiej kapusty, a w dzieciństwie była jednym z moich ulubionych dodatków do obiadu :) Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

Docherro 24 lutegoZgłoś do usunięcia
Na ciepło nigdy nie jadłam,muszę zrobić w najbliższym czasie,wygląda bardzo smacznie:) Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

fafiatko 22 lutegoZgłoś do usunięcia
Apetycznie wyglada i przyznaje, ze nigdy nie jadlam :) Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

konhambos 22 lutegoZgłoś do usunięcia
Poniewaz mieszkam w Niemczech, robie kapuste na cieplo(zarówno biala jak i czerwona) bardzo czesto, gdyz tu jest ona bardzo popularna.Twój przepis jest bardzo dobry, kapusta na pewno smakowala :) Odpowiedzi: 2 ▼
0 Kto głosował? | Odpowiedz

SprytnaChochla 22 lutegoZgłoś do usunięcia
Świetny dodatek do mięsa!0 Kto głosował? | Odpowiedz

SlodkiSmakPasji 22 lutegoZgłoś do usunięcia
No to gratulacje,nie ma nic lepszego jak ta kapusta do obiadu Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz