Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka sałatka w sam raz na imprezkę karnawałową.
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 238
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 21
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13210
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 238
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 21
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13210
Składniki
Sałatę przełożyć do naczynia. Paprykę umyć i usunąć gniazda nasienne. Następnie pokroić w kostkę i dodać do sałatki. Umyć i pokroić ogórek. Umyte pomidorki dodać w całości lub pokrojone na połówki. Serki pokroić w kostkę. Do sałatki dodać również słonecznik.
Piersi z kurczaka umyć i pokroić na małe kawałeczki. Obtoczyć je w przyprawie do gyrosa i oleju rzepakowym. Usmażyć na patelni do miękkości często mieszając. Przestudzone dodać do sałatki.
Do szklanki wlać 1/3 wody mineralnej i 1/3 oleju rzepakowego. Wsypać sos sałatkowy. Całość wymieszać i polać nim sałatkę.