Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka z indykiem, fenkułem i pesto

Przepis dnia 2016-07-06
Sałatka z indykiem, fenkułem i pesto

Autor:

Przepisów i artykułów: 464 Ocena: 9958

Dodano:

Odsłon: 7386

Sałatka z indykiem, fenkułem i pesto

Składniki

  • 500 g piersi z indyka
  • 2 sałaty rzymskie mini
  • pół kopru włoskiego
  • 1 łyżka pesto (ja użyłam z natki pietruszki)
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżka oliwy extra virgin
  • pół łyżeczki słodkiej suszonej papryki
  • sól
  • pieprz
  • olej rzepakowy
1-2 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie


  1. Indyka kroimy w większą kostkę, doprawiamy solą, pieprzem i papryką, odstawiamy na 15 minut. Po tym czasie, obsmażamy indyka na dużym ogniu, krótko - dosłownie 2 minuty. Chodzi o to żeby był jednocześnie soczysty i zrumieniony. Sałatę kroimy wg własnych upodobań, koper kroimy w cienkie piórka (albo jak tam chcecie :)). Pesto mieszamy z sokiem z cytryny i oliwą. Wszystko ze sobą mieszamy, na koniec można jeszcze doprawić solą i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń