Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
idealne danie na letnie upały: lekkie i szybkie
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13889
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1598
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15545
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6331
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13889
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1598
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15545
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6331
Składniki
Liście sałaty i boćwiny umyć i osączyć.Sałatę porozrywać,a boćwinę pokroić w cienkie paski.Ściąć rzeżuchę nożyczkami.
Piersi kurczaka umyć,osączyć,posypać solą i pieprzem.Rozgrzać olej na patelni i smażyć filety około 4 min z każdej strony na brązowy kolor. Zdjąć z tłuszczu i osączyć na ręczniku papierowym
Gotową sałatkę nałożyć na 4 talerze i polać sosem.Ciepłe filety pokroić w plastry i ułożyć na listkach.Podawać z czarnym, aromatycznym chlebem,np. pumperniklem