Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
idealne danie na letnie upały: lekkie i szybkie
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 43
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 1643
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 43
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 1643
Składniki
Liście sałaty i boćwiny umyć i osączyć.Sałatę porozrywać,a boćwinę pokroić w cienkie paski.Ściąć rzeżuchę nożyczkami.
Piersi kurczaka umyć,osączyć,posypać solą i pieprzem.Rozgrzać olej na patelni i smażyć filety około 4 min z każdej strony na brązowy kolor. Zdjąć z tłuszczu i osączyć na ręczniku papierowym
Gotową sałatkę nałożyć na 4 talerze i polać sosem.Ciepłe filety pokroić w plastry i ułożyć na listkach.Podawać z czarnym, aromatycznym chlebem,np. pumperniklem