Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka z rukoli, grejpfruta i camemberta

Sałatka z rukoli, grejpfruta i camemberta

Autor:

Przepisów i artykułów: 464 Ocena: 10198

Dodano:

Odsłon: 4995

Sałatka z rukoli, grejpfruta i camemberta

Składniki

  • 1 duża garść rukoli
  • 1 grejpfrut
  • 1 camembert
  • pół małej czerwonej cebuli
  • 1 łyżka oliwy extra virgin
  • 1 łyżeczka octu balsamicznego
  • sól
  • pieprz
1-2 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Rukolę myjemy, suszymy i wrzucamy do miski. Skórę z grejpfruta obieramy w taki sposób, aby nie pozostało na nim białych błon - najlepiej nożem. Później go filetujemy - wycinamy kawałki owoców, między błonami. To co nam pozostało po filetowaniu owocu wyciskamy, mieszamy z oliwą z oliwek, octem balsamicznym, solą i świeżo mielonym pieprzem. Camemberta kroimy w niewielkie trójkąty, cebulę w plasterki. Wszystko wrzucamy do miski z rukolą, polewamy sosem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń