Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka z tuńczyka z kapustą pekińską

Sałatka z tuńczyka z kapustą pekińską

Autor:

Przepisów i artykułów: 198 Ocena: 5937

Dodano:

Odsłon: 8986

Sałatka jest bardzo szybka do przygotowania, wystarczy 20 - 30 minut i mamy pyszne, lekkie i sycące jedzonko.
Reklama
Reklama
Sałatka z tuńczyka z kapustą pekińską

Przygotowanie

  1. Makaron ugotować al dente według przepisu na opakowaniu. Odcedzić i wystudzić.

  2. Suszone pomidory ze słoiczka w oliwie pokroić w cienkie paski. Jeśli mamy pomidory suszone z torebki, należy je uprzednio na 2 - 3 minuty zalać gorącą wodą, a następnie potrzymać przez około 10 minut w niewielkiej ilości oliwy z oliwek. Oliwy po moczeniu pomidorów nie wylewać, tylko skropić nią wystudzony makaron.

  3. Paprykę umyć, wyjąć gniazdo nasienne i pokroić w cienkie paseczki.
    Kapustę umyć i drobno pokroić.
    Kukurydzę odcedzić z zalewy.
    Czosnek obrać i drobno posiekać.

  4. Tuńczyka wyjąć z zalewy i podzielić na drobniejsze cząsteczki.
    Wszystkie składniki wymieszać, dodać majonez oraz pieprz i sól do smaku. Dodając sól wziąć pod uwagę, że suszone pomidory są dość słone.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń