Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka doskonale pasuje do dań mięsnych. Ma charakterystyczny ostro-słodki smak.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 600
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 880
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 600
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 880
Składniki
Cebulę obieramy i kroimy w małą kostkę. Ogórki również obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Koperek drobno siekamy. Wszystkie pokrojone składniki przekładamy do miseczki i mieszamy. Z octu winnego, miodu, oliwy, soli i ostrej papryki przygotowujemy sos i dodajemy do pozostałych składników. Mieszamy. Odstawiamy na 30 min. by smaki się przegryzły - w tym czasie surówkę kilkakrotnie mieszamy.