Do góry

Sałatki Przepis na:

Surówka z białej rzodkwi

Surówka z białej rzodkwi

Autor:

Przepisów i artykułów: 22 Ocena: 172

Dodano:

Odsłon: 180

Przepis na pyszna surowke z bialej rzodkwi. Fantastyczny dodatek do obiadu. Prosta do zrobienia, zdrowa i bardzo smaczna.

Składniki

  • 2 JABŁKA
  • 2 BIAŁE RZODKWIE
  • 4 ŚREDNIE MARCHEWKI
  • GARŚĆ ZIELONEJ PIETRUSZKI
  • OKOŁO 100 ML GĘSTEJ ŚMIETANY
  • 1 ŁYŻKA CHRZANU
  • SÓL DO SMAKU
  • ŁYŻECZKA SOKU Z CYTRYNY
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Surówka z białej rzodkwi

Przygotowanie

  1. MARCHEWKĘ ORAZ RZODKIEW OBRAĆ I ZETRZEĆ NA TARCE O DUŻYCH OCZKACH. Z JABŁEK USUNĄĆ GNIAZDA NASIENNE I POKROIĆ W DROBNĄ KOSTKĘ. DO POKROJONYCH JABŁEK DODAĆ SOK Z CYTRYNY. PIETRUSZKĘ POSIEKAĆ. TAK PRZYGOTOWANE SKŁADNIKI WRZUCIĆ DO MISKI, DODAC DO NICH SMIETANE, CHRZAN I DOPRAWIC SOLA. CAŁOŚĆ DOBRZE WYMIESZAĆ.

    SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń