Do góry

Sałatki Przepis na:

Surówka z czerwonej kapusty

Surówka z czerwonej kapusty

Autor:

Przepisów i artykułów: 464 Ocena: 9655

Dodano:

Odsłon: 10379

Surówka z czerwonej kapusty

Składniki

  • pół czerwonej kapusty
  • 1 duża marchewka
  • 1 duże jabłko
  • mała czerwona cebula
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki majonezu
  • pęczek koperku
  • pół łyżeczki sosu z cytryny
  • sól
  • pieprz
5-6 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kapustę szatkujemy, wrzucamy do miski, chwilę ugniatamy. Dodajemy do niej pokrojoną w drobną kostkę cebulę, obrane i starte na dużych oczkach marchewkę i jabłko, poszatkowany koperek, jogurt, majonez, sok z cytryny, sól i świeżo mielony pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy i wkładamy do lodówki. Surówka najlepsza jest na drugi dzień.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń