Do góry

Sałatki Przepis na:

Surówka z czerwonej kapusty i fasoli

Surówka z czerwonej kapusty i fasoli

Autor:

Przepisów i artykułów: 464 Ocena: 10203

Dodano:

Odsłon: 16280

Surówka z czerwonej kapusty i fasoli

Składniki

  • pół czerwonej kapusty
  • puszka czerwonej fasoli
  • pół białej części pora
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka majonezu
  • szczypta cukru
  • sól
  • pieprz
5-6 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kapustę szatkujemy, wrzucamy do miski, chwilę ugniatamy. Dodajemy do niej pokrojonego w półplasterki pora, odsączoną fasolę, jogurt, majonez, cukier, sól i świeżo mielony pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy i wkładamy do lodówki. Surówka najlepsza jest na drugi dzień.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń