Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Maślanka jako dodatek do ciasta drożdżowego sprawia, że pieczywo jest bardziej pulchne ...
Polecam.
Odsłon: 518
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 435
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 296
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 40
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 761
Polecam.
Odsłon: 518
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 435
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 296
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 40
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 761
Składniki
Drożdże wymieszać z cukrem. Następnie dodać ciepłą wodę i kilka łyżek mąki, wymieszać i pozostawić na kilka minut. Dodać pozostałe składniki, w tym stopione masło i wyrobić ciasto drożdżowe. Odstawić w ciepłe miejsce do podojenia objętości.
Dodać pozostałe składniki, w tym stopione masło i wyrobić ciasto drożdżowe. Odstawić w ciepłe miejsce do podojenia objętości. Uformować bagietki, przenieść na blachę i pozostawić do napuszenia. Potem wierzch posmarować żółtkiem wymieszanym z mlekiem i posypać obficie makiem. Piec w temp. 180 stopni przez ok. 25 min. Smacznego!