Do góry

Śniadania Przepis na:

Biała kiełbasa pod pierzynką

Biała kiełbasa pod pierzynką

Autor:

Przepisów i artykułów: 260 Ocena: 3614

Dodano:

Odsłon: 6059

Biała kiełbasa wcale nie musi być nudna i zawsze podawana w tej samej wersji- jako parzona z sosem tatarskim. Danie smaczne, proste i tanie.

Składniki

  • biała kiełbasa parzona- 7 szt
  • cebula- 3 szt.
  • ząbki czosnku- 6 szt.
  • Majeranek- 2 łyżeczki
  • tymianek- 2 łyżeczki
  • żółty ser- 25 dag
  • smalec- 1 łyżka
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Białą kiełbasę pokrój w plastry. Cebulę obierz i pokrój w piórka. Czosnek obieramy z łupin. Naczynie posmaruj smalcem. Wyłóż połowę kiełbasy. Przykryj 1/2 cebuli. Posyp łyżeczką majeranku i tymianku. Czynność powtórz. Między kiełbasę powkładaj ząbki czosnku. Posyp startym na tarce żółtym serem. Zapiekaj przez pół godziny w 180 stopniach C.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń