Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam.
Odsłon: 706
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 73
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 122
Polecam.
Odsłon: 706
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 73
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 122
Składniki
Z łyżki maki, cukru drożdży i 100ml wody zrobić zaczyn. Zostawić do wyrośnięcia.
Resztę składników dać do dużej miski. Dodać zaczyn, wyrobić. Zostawić na godzinę.
Ponownie wyrobić, formować bułki i układać na blasze wyłożonej pergaminem. Naciąć bułki nożem i zostawić do wyrośnięcia. Ja wkładam do zimnego piekarnika.
Posmarować zimna woda-obficie i piec w temp. 180 stopni na złoto