Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bułeczki są bardzo pyszne i proste do wykonania.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 16
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 73
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 157
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 187
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 16
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 73
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 157
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 187
Składniki
Drożdże rozetrzeć z cukrem dodać 2 jajka, sól, mąkę, lekko podgrzane mleko.Wyrobić ciasto.Margarynę rozpuścić i dodać do ciasta. Wyrabiać aż zacznie odchodzić od rąk. Przykryć ściereczką i odstawić na 20 min do wyrośnięcia.
Formować bułki. Ostatnie jajko roztrzepać i posmarować nim bułki. piec 20 min w 170-180 stopni C.