Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma nic wspanialszego na śniadanie niż chrupiące i świeże bułeczki. Wystarczy zmieszać ze sobą cztery produkty, które zazwyczaj mamy w domu, trochę poczekać i możemy zajadać się pysznymi, własnoręcznie zrobionymi bułeczkami.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 93
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 203
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 211
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 93
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 203
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 211
Składniki
Do miski przesiewamy mąki, dodajemy pokruszone drożdże, sól i letnią wodę. Wszystko ucieramy za pomocą miksera (końcówką do ciast drożdżowych). Na początku przez 5 min ucieramy na małych obrotach, później zwiększamy obroty i ucieramy jeszcze przez 10 min.
Z gotowego ciasta formujemy bułeczki, smarujemy roztrzepanym żółtkiem i posypujemy ulubionymi ziarnami. Zostawiamy w ciepłym miejscu do wyrośnięcia (30-45 min.)
Wyrośnięte bułeczki pieczemy w nagrzanym piekarniku do 200 stopni przez ok. 20 min.
Smacznego :)