Do góry

Śniadania Przepis na:

Bułeczki walijskie z patelni

Bułeczki walijskie z patelni

Autor:

Przepisów i artykułów: 535 Ocena: 16834

Dodano:

Odsłon: 5040

Te miękkie bułeczki, świeżo upieczone i gorące, posmarowane masłem oraz polane miodem są nie do odparcia. Proste i bardzo szybkie.

Składniki

  • 200 g mąki
  • 100 g cukru
  • 2 jajka wielkość L
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 8 łyżek mleka
  • szczypta soli
  • sok z 1/2 cytryny
  • olej do posmarowania patelni
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. W misce mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia, cukrem i solą. Następnie dodajemy jajka, sok z cytryny i mleko. Dokładnie miksujemy.

  2. Patelnie rozgrzewamy na wolnym ogniu smarując ją olejem przy użyciu ręcznika papierowego. Na tak przygotowaną patelnię nakładamy porcjami ciasto formując placki.

  3. Placki smażymy z każdej strony na ładny, złoty kolor.

  4. Usmażone podajemy na gorąco z masłem i miodem. Smacznego !!!

  5. ;-)))

  6. ;-D

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (18)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń