Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 129
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 315
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 355
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13149
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 86
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 129
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 315
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 355
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13149
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 86
Składniki
Zrobić zaczyn: Do naczynia wlać letnie mleko,dodać sześć łyżek mąki,rozkruszone drożdże i cukier.Wszystko wymieszać i odstawić pod przykryciem na 15 minut.
Do wyrośniętego zaczynu dodać resztę składników oprócz zieleniny i wyrabiać ciasto ok 10 minut a następnie dodać zieleninę i znów wyrabiać ok 5 minut tak by zielenina rozprowadziła się równomiernie po cieście. Wyrobione ciasto włożyć do naczynia,przykryć i odstawić do wyrośnięcia na ok godzinę. Wyrośnięte ciasto wyłożyć i jeszcze raz chwilkę zagnieść a następnie podzielić na ok 8 części. Z każdej części uformować bułeczki (dość płaskie) i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.Odstawić znów na godzinę do wyrośnięcia a następnie włożyć do piekarnika nagrzanego do temp.180 st i piec ok 25-30 min.Smacznego:)