Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne,pyszne bułeczki:)
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 291
Polecam.
Odsłon: 765
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36305
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 428
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 291
Polecam.
Odsłon: 765
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36305
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 428
Składniki
Przygotować zaczyn na bułeczki : Do naczynia pokruszyć drożdże,dodać cukier i 2 łyżki mąki pszennej a następnie wlać 100 ml wody i dokładnie wymieszać.Przykryć i odstawić do wyrośnięcia na ok 15 min. Mąkę pszenną,kukurydzianą,sól,rozgniecione ziemniaki,masło,olej i reszt ę wody wymieszać w misce dodając wyrośnięty zaczyn.Wyrabiać ciasto ok 10 min a następnie przykryć i odstawić do wyrośnięcia na 1 godzinę. Wyrośnięte ciasto podzielić na ok 8 części i uformować bułeczki (kształt wg uznania) Bułeczki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i odstawić na ok 45 min. Wyrośnięte bułeczki posmarować rozbełtanym jajkiem i włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 st na ok 20-25 min.Smacznego:)