Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe i smaczne pieczywo domowej roboty.
...ale pyszny.
Odsłon: 708
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 80
Polecam.
Odsłon: 625
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 364
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 162
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5136
...ale pyszny.
Odsłon: 708
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 80
Polecam.
Odsłon: 625
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 364
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 162
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5136
Składniki
Wykonanie: Drożdże utrzeć z cukrem, wlać ¼ szklanki letniego mleka, 3-4 łyżki mąki, zamieszać i odstawić w ciepłe miejsce do podrośnięcia. Gdy rozczyn podrośnie, wbić jajko, wsypać mleko w proszku , mąkę, resztę letniego mleka i wyrobić aż ciasto stanie się pulchne.
Następnie ponownie odstawić do wyrośnięcia i gdy ciasto podwoi objętość, wsypać kmin. Dokładnie połączyć z ciastem i jeszcze chwilę odstawić do podrośnięcia. Ciasto przełożyć do wąskich foremek wysmarowanych tłuszczem i posypanych mielonym kminkiem.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec około 35 minut. Po upieczeniu wyjąć z formy i obwinąć w ściereczkę do przestudzenia.