Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie słodko-słonych smaków staje się coraz bardziej popularne. Jedni je uwielbiają, inni nie znoszą. Najbardziej klasycznym przykładem jest pizza hawajska, jednak trend ten przeszedł również na burgery wołowe z owocami, pasztety z powidłami czy znane wszystkim grillowane oscypki z żurawiną. A czy kiedykolwiek próbowaliście chleba bananowego? Jeśli lubicie eksperymentować w kuchni, musicie sprawdzić ten przepis!
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 67
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 146
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 586
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 198
Polecam.
Odsłon: 930
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 67
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 146
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 586
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 198
Polecam.
Odsłon: 930
Składniki
W misce ucieramy jajka wraz z cukrem i szczyptą soli.
Mąkę łączymy z proszkiem do pieczenia.
Obrane banany rozgniatamy widelcem.
Do ubijających się jajek dodajemy wanilię.
Formę do pieczenia smarujemy masłem i obsypujemy mąką.
Do ubitych jajek dodajemy olej, odrobinę cynamonu oraz banany.
Na koniec dodajemy mąkę i orzechy, wszystko dokładnie miksujemy.
Przygotowaną masę przelewamy do formy i pieczemy w temperaturze 180°C (góra-dół) przez ok. 50 min.