Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jako wnuczka piekarza, czuję się nieco zobowiązana
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 61
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 174
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 219
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 409
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 61
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 174
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 219
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 409
Składniki
Mleko lekko podgrzać, dodać cukier, drożdże , wymieszać odstawić w ciepłe miejsce na 20 min. Pozostałe składniki (bez dodatków typu kminek....) włożyć do miski , dodać mleko z drożdżami i cukrem, wyrobić rękami ciasto , przykryć ściereczką i odstawić do ciepłego miejsca na 30 min. Dwie foremki keksówki ok 25-30 cm wysmarować masłem, z masy uformować chlebki ewentualnie dodając wybrane dodatk, przełożyć do foremeki, przykryć ścierką i odstawić do ciepła na 20 min. Chlebki włożyć do lekko rozgrzanego piekarnika , temperaturę doprowadzić do180 st. i piec około 50 min. napawając się pięknym zapachem pieczonego domowego chleba. Smacznego powszedniego.