Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
sytuacja jest następująca: dwie plastikowe miski (jedna znacznie większa od drugiej),małą wypełnia ciasto , a dużą ciepła woda- efekt : pyszne ciasto drożdżowe .
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 37
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 59
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 31
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 102
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 37
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 59
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 31
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 102
Składniki
Składniki kruszonki zagnieść rozdrabniając palcami na drobne grudki - do lodówki
Do miski plastikowej wlożyć wszystkie składniki ciasta z wyjątkiem margaryny, mleka , drożdży, owoców.Margarynę rozpuścić , przestudzić i dołożyć do miski, mleko lekko podgrzać i rozpuścić w nim drożdże- do miski. Zawartość miski wyrobić łyżka nie-metalową- ku waszemu zdziwieniu to ciasto ma raczej lejącą konsystencję
Miskę z ciastem włożyć do większej miski napełnionej dobrze ciepła wodą i przykryć ściereczką. Po 20 min wymieszać całość i znów przykryć na 20 min. ewentualnie wymieniając wodę na cieplejszą.
Przełożyć ciasto na blachę wysmarowaną tłuszczem , wyrównać, posypać owocami a potem kruszonką
Pieczemy ciasto od 0 st.zwiększając do 180 st. przez około 30-40 min.