Do góry

Śniadania Przepis na:

Granola jabłkowo-cynamonowa

Granola jabłkowo-cynamonowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 464 Ocena: 10177

Dodano:

Odsłon: 576

Granola jabłkowo-cynamonowa

Składniki

  • 2 szklanki płatków owsianych
  • 2 jabłka
  • 1 szklanka rodzynek
  • pół szklanki ziaren słonecznika
  • pół szklanki otrębów żytnich
  • pół szklanki siemienia lnianego
  • pół szklanki płynnego miodu
  • płaska łyżeczka cynamonu
5-6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Jabłka obieramy i ścieram na tarce na najmniejszych oczkach. W misce mieszamy resztę składników (poza rodzynkami), dodajemy jabłka i dokładnie mieszamy. Zawartość miski rozsypujemy na blasze do pieczenia i pieczemy około 30 minut w 180 stopniach - do zrumienienia. Pamiętajcie o częstym mieszaniu granoli, żeby się nie przypaliła. Po upieczeniu dodajemy rodzynki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń