Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Hummus - pasta z cieciorki"
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 105
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 437
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32598
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 69
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 97
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 105
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 437
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32598
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 69
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 97
Składniki
Cieciorkę osączyć, opłukać i ugotować we wrzątku. Ziarna sezamu uprażyć na suchej patelni. Czosnek rozgnieść, posiekać, rozetrzeć z solą. Papryczkę chili posiekać, natkę pietruszki pokroić niezbyt drobno.
Wszystkie wrzucić do miski, doprawić solą, pieprzem i kuminem, wlać sok z cytryny i zmiksować, dolewając cienkim strumieniem oliwę.
W razie potrzeby można dolać trochę wody. Hummus podawać jako sos do warzyw i do chlebka pita. Można też po prostu smarować nim kanapki.Źródło: Twoje Imperium