Do góry

Śniadania Przepis na:

Jajka faszerowane łososiem w wersji fit

Jajka faszerowane łososiem w wersji fit

Autor:

Przepisów i artykułów: 408 Ocena: 3838

Dodano:

Odsłon: 3366

Jajka faszerowane to nieodłączna przekąska kojarząca się ze Świętami Wielkanocnymi. Idealnie sprawdzą się jako preludium niedzielnego śniadania. Można je przygotować na wiele kreatywnych i smacznych sposobów: z tuńczykiem, chrzanem czy awokado. Tym razem zapraszam Was na wspaniałe jajka faszerowane w wersji fit! Z lekkim, kremowym farszem z dodatkiem delikatnego łososia i świeżych, pachnących ziół. Prosta kompozycja smaków, która z pewnością urozmaici każde Wielkanocne śniadanie!

Składniki

  • 6 jajek
  • 130 g łososia wędzonego na zimno
  • 150 g serka kremowego
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka posiekanego, świeżego koperku
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku
  • pieprz biały i sól
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Jajka faszerowane łososiem w wersji fit

Przygotowanie

  1. Jajka zalewamy zimną wodą, dodajemy łyżeczkę soli i doprowadzamy do wrzenia. Kiedy jajka się zagotują, zdejmujemy z palnika i odstawiamy na 10 minut. Po tym czasie jajka odcedzamy i zalewamy zimną wodą. Ten sposób gotowania jajek zapewni nam idealnie ugotowane jajka na twardo bez szarej otoczki wokół żółtka. Po całkowitym wystudzeniu jajka obieramy. Ostrym nożem kroimy każde jajko na pół i wyjmujemy żółtka.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń