Do góry

Śniadania Przepis na:

Naleśniki na Majonezie.

Naleśniki na Majonezie.

Autor:

Przepisów i artykułów: 582 Ocena: 11563

Dodano:

Odsłon: 13333

Proste i smaczne naleśniki z oryginalnym smakiem,zasmakują dorosłym jak i dzieciom.

Składniki

  • 10szt.
  • 2 jajka L
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki cukru brązowego
  • mały cukier waniliowy
  • szczypta soli
  • 2 szkl.wrzącej wody
  • 2 łyżki oleju
  • 10 łyżek mąki pszennej
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia
  • Dodatkowo:
  • dżem
  • świeże owoce
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Naleśniki na Majonezie.

Przygotowanie

  1. Do miski wbić jajka,wrzucić majonez,cukry,sól,

  2. całość krótko zmiksować na gładką masę bez grudek,następnie wlać ciepłą wodę,zmiksować i wsypać przesianą przez sitko mąkę z proszkiem do pieczenia.Wlać olej i ponownie całość zmiksować,ciasto jest gotowe.

  3. Patelnie do pierwszego naleśnika natłuścić olejem,rozgrzać i wlać ciasto,rozprowadzić po całej patelni,smażyć z obu stron na rumiano,po ok.min.z jednej strony.
    Naleśniki szybko i bez problemu się smażą,gotowe podajemy z ulubionymi dodatkami.
    U nas dziś królują z Dżemem Kiwi z Limonką i Białym Winogronem oraz synek chciał połowę z Dżemem Truskawkowym.

  4. Majonez można zastąpić jogurtem greckim,lub naturalnym gęstym.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

babcitereskiciasta 11 września 2018 Asiu miałaś super pomysł, ja na to bym nie wpadła. Naleśniki nabrały intensywnego koloru, przez majonez.:) Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

basiliana 10 września 2018 Bardzo ciekawy przepis, nie pomyślałabym, że można do ciasta naleśnikowego dodać majonez. Naleśniki wyglądają bardzo apetycznie. Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

bryssska 10 września 2018 Pyszności, u mnie sezon na naleśniki za niedługo się zacznie, jesienne wieczory sprzyjają u nas takim smakołykom ;-D Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń