Do góry

Śniadania Przepis na:

Naleśniki Szpinakowe.

Naleśniki Szpinakowe.

Autor:

Przepisów i artykułów: 508 Ocena: 9546

Dodano:

Odsłon: 3646

A tak się dziś bawiłam w przemycanie szpinaku ;-)

Składniki

  • 7 szt.
  • 100 g szpinaku
  • 2 jajka L
  • szczypta soli
  • 250 ml mleka
  • 120 g mąki pszennej
  • 2 łyżki oleju
  • 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • Nadzienie 1 :
  • 200 g twarogu półtłustego
  • 2 ząbki czosnku
  • sól do smaku
  • Nadzienie 2 :
  • 200 g twarogu półtłustego
  • 2 łyżki cukru trzcinowego
  • 100 g serka homogenizowanego
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Jajka zmiksować krótko w misce ze szczyptą soli,wlać mleko i olej,szpinak rozmrozić,wrzucić do kubka,wlać 2 łyżki mleka i użyć blendera,następnie przelać do miski,przesiać przez sitko mąkę z proszkiem do pieczenia,krótko zmiksować do połączenia się wszystkich składników.
    Smażyć na suchej patelni

  2. z obu stron do zarumienienia.
    Przygotować nadzienia.
    W pierwszym twaróg rozgnieść widelcem a najlepiej użyć blendera,wrzucić przeciśnięty przez praskę czosnek,sól do smaku,dokładnie wymieszać i gotowe.
    W drugim rozgnieść twaróg widelcem,dodać cukier i serek homogenizowany,wymieszać i smarować naleśniki.



Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

konhambos 13 października 2018 alez one sa cudowne!

Jako dziecko zostalam nauczona jesc szpinak innym podstepem. Lubilam wszystko, co bylo slodko-kwasne i mama mi przyrzadzala szpinak z sokiem z cytryny i odrobina cukru. Uwielbialam go w tej postaci

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

basiliana 11 października 2018 Piękny kolor naleśników, ładnie się komponuje z białym nadzieniem.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

fafiatko 11 października 2018 Ciekawe nalesniki, faktycznie smak szpinaku jest malo wyczowalny w ciescie!

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń