Do góry

Śniadania Przepis na:

Paprykowy serek feta

Paprykowy serek feta

Autor:

Przepisów i artykułów: 725 Ocena: 48468

Dodano:

Odsłon: 793

Postanowiłam urozmaicić smak tradycyjnej fety, dodając paprykę konserwową. Wyszło niebanalnie. Polecam ze świeżym pieczywem i masełkiem.

Składniki

  • ser feta 270 g
  • papryka konserwowa 50 g
5-6 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Do litrowego garnuszka wkładamy ser feta, dodajemy, osączone z zalewy, kawałki papryki konserwowej. Całość blendujemy na gładką masę. Gotowy serek wkładamy na pół godziny do lodówki, aby trochę stężał.

    SMACZNEGO.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Futka 29 sierpnia 2014 Szybki i prosty w przygotowaniu. Świetny pomysł! :) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń