Do góry

Śniadania Przepis na:

Pasta z fasoli i szparagów

Pasta z fasoli i szparagów

Autor:

Przepisów i artykułów: 464 Ocena: 9953

Dodano:

Odsłon: 3713

Pasta z fasoli i szparagów

Składniki

  • 3/4 szklanki fasoli
  • 10 zielonych szparagów
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy extra virgin
  • sok z połowy cytryny
  • sól
  • pieprz
  • parę liści natki pietruszki lub świeżej kolendry (ja użyłam kwiatów kolendry)
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Fasolę zalewamy na noc wodą. Na drugi dzień gotujemy do miękkości, odcedzamy i odstawiamy do ostygnięcia. Szparagi myjemy, odłamujemy twarde końcówki, kroimy na 2 lub 3 części. Gotujemy je maksymalnie 2 minuty. Po ugotowaniu przekładamy od razu do miski z zimną wodą, odcedzamy. Wrzucamy do blendera razem z fasolą, czosnkiem, oliwą i sokiem z cytryny. Miksujemy do uzyskania gładkiego kremu. Jeżeli jest za gęsty, możecie dolać odrobinę zimnej wody. Doprawiamy solą i pieprzem, posypujemy ziołami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

GREGORHSPEED 31 maja 2016 Jeszcze nigdy nie używałem kwiatów kolendry. Czy natka ma podobny smak? Brzmi ciekawie <3

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

MEGI110278 31 maja 2016 Pyszna i pięknie podana. Zabieram do książki ;-)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń