Do góry

Śniadania Przepis na:

Pasta z fasoli z kozim serem

Pasta z fasoli z kozim serem

Autor:

Przepisów i artykułów: 464 Ocena: 9953

Dodano:

Odsłon: 20209

Pasta z fasoli z kozim serem

Składniki

  • pół szklanki fasoli
  • 150 g twarogu koziego
  • 1/4 szklanki zimnej wody
  • 1 mały ząbek czosnku
  • parę ziaren zielonego pieprzu (opcjonalnie)
  • natka pietruszki
  • odrobina oliwy extra virgin do polania
  • sól
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Fasolę zalewamy na noc wodą. Na drugi dzień gotujemy do miękkości, odstawiamy do ostygnięcia. Wrzucamy do blendera razem z rozdrobnionym czosnkiem, dodajemy zimną wodę, sól. Miksujemy do uzyskania gładkiego kremu. Jeżeli nadal jest za gęsty, możecie dolać więcej wody. Przekładamy do miski i mieszamy z kozim twarogiem. Posypujemy rozdrobnionym zielonym pieprzem i natką pietruszki. Pieprz zielony oczywiście możecie zastąpić czarnym lub kolorowym, w zależności od tego, czego używacie w kuchni.
    Pasta idealnie sprawdza się jako dodatek do pieczywa lub do warzyw (m. in. do selera naciowego).

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń