Śniadania Przepis na:
Pasta z fasoli z kozim serem

Przepisów i artykułów: 464 Ocena: 9953
Dodano: 15.02.2017
Odsłon: 20209
Składniki
- pół szklanki fasoli
- 150 g twarogu koziego
- 1/4 szklanki zimnej wody
- 1 mały ząbek czosnku
- parę ziaren zielonego pieprzu (opcjonalnie)
- natka pietruszki
- odrobina oliwy extra virgin do polania
- sól
3-4 os. | > 60 min | łatwe | przystępne |
Przygotowanie
-
Fasolę zalewamy na noc wodą. Na drugi dzień gotujemy do miękkości, odstawiamy do ostygnięcia. Wrzucamy do blendera razem z rozdrobnionym czosnkiem, dodajemy zimną wodę, sól. Miksujemy do uzyskania gładkiego kremu. Jeżeli nadal jest za gęsty, możecie dolać więcej wody. Przekładamy do miski i mieszamy z kozim twarogiem. Posypujemy rozdrobnionym zielonym pieprzem i natką pietruszki. Pieprz zielony oczywiście możecie zastąpić czarnym lub kolorowym, w zależności od tego, czego używacie w kuchni.
Pasta idealnie sprawdza się jako dodatek do pieczywa lub do warzyw (m. in. do selera naciowego).
Komentarze do przepisu (2)

bellamozzarella 16 lutego 2017Zgłoś do usunięcia
P-Y-C-H-O-T-A <34 Kto głosował? | Odpowiedz

GREGORHSPEED 15 lutego 2017Zgłoś do usunięcia
U got me! <33 Kto głosował? | Odpowiedz