Do góry

Śniadania Przepis na:

Pasta z makreli z marynowaną chili

Pasta z makreli z marynowaną chili

Autor:

Przepisów i artykułów: 465 Ocena: 10271

Dodano:

Odsłon: 15465

Pasta z makreli z marynowaną chili i szczypiorkiem

Składniki

  • 1 wędzona makrela
  • 1-2 marynowane chili
  • 1 czubata łyżka posiekanego szczypiorku
  • 1 łyżka oliwy extra virgin
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • sól
1-2 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Pasta z makreli z marynowaną chili

Przygotowanie

  1. Makrelę oczyszczamy ze skóry i ości, wrzucamy do miski. Dodajemy do niej pokrojone w drobną kostkę chili (ja użyłam 1 małej okrągłej, pozbywając się pestek), szczypiorek, oliwę i sok z cytryny. Doprawiamy solą i dokładnie mieszamy. U mnie mieszanie trwa krótko, dlatego pasta nie ma postaci pasty. Tak lubię. Zróbcie jak lubicie.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń