Do góry

Śniadania Przepis na:

Pasztet z soczewicy

Pasztet z soczewicy

Autor:

Przepisów i artykułów: 532 Ocena: 10528

Dodano:

Odsłon: 8702

Bardzo łatwy w wykonaniu i smaczny.

Składniki

1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ugotowałam soczewicę bez namaczania, 25 minut spokojnie wystarczy. Zmieliłam ją, jeśli masa jest sucha można dodać wody z gotowania soczewicy.

    Do masy dodałam przesmażoną cebulkę, przyprawy, zmiażdżony czosnek.

    Spróbowałam smaku masy i ją porządnie wymieszałam.

  2. Dodałam jaja, trochę bułki i jeszcze raz wyrobiłam masę.
    Włożyłam ją do foremki wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką.

    Zapiekałam 40- 45 minut w 180 stopniach.

  3. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (19)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń