Do góry

Śniadania Przepis na:

Pasztet z wątróbki,selera i cukinii.

Pasztet z wątróbki,selera i cukinii.

Autor:

Przepisów i artykułów: 805 Ocena: 15408

Dodano:

Odsłon: 4586

Naszła mnie ochota na pasztet, do wątróbki dodałam seler i cukinię,wyszedł bardzo smaczny,delikatny i dietetyczny. Bardzo polecam:)

Składniki

  • wątróbka 1 kg
  • seler 1szt-duży
  • 1 cukinia młoda
  • marchew 1 szt
  • pietruszka 1 szt
  • masło 1/2 kostki
  • bułka 1
  • jajka 3 szt
  • cebula 2 szt
  • por biała część
  • Gałka muszkatołowa 2 łyżeczki
  • sól,pieprz
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cebulę pokroić w grubsze piórka ,pora w talarki,dać na dużą patelnię i zeszklić.
    Dodać wątróbkę ,marchew,seler i pietruszkę pokrojone w talarki i smażyć wszystko około 1/2 godz.
    Na końcu dodać cukinię pokrojoną w plastry i podsmażyć kilkanaście min.

    Wystudzić,zmielić dodać bułkę odciśniętą,żółtka,białka ubić,dać wszystkie przyprawy i dobrze masę wyrobić.

    Foremkę posmarować tłuszczem,posypać tartą bułką i zapiekać w 200st.do zrumienienia wierzchu.
    Letni pasztet wyłożyć na tackę.


    Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń