Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czyli takie, gdzie białko jest ściete, a żółtko płynne. Moja pikantna wersja. :)
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 14
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13206
To proste i smaczne sushi z łososiem i ogórkiem, idealne na lunch, kolację lu...
Odsłon: 140
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 177
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 14
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13206
To proste i smaczne sushi z łososiem i ogórkiem, idealne na lunch, kolację lu...
Odsłon: 140
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 177
Składniki
Mocno rozgrzać tłuszcz na patelni. Wbić jajka uważając, by nie uszkodzić żółtek. Zmiejszyć ogień. Doprawić jajka przyprawami. Polewać wierzch gorącym tłuszczem, aby górna warstwa białka sie ścięła. Na moment przykryć przykrywką, by miec pewność, że białko "doszło". Zdjąć ostrożnie z patelni, nim żółtka sie zetną.
Najlepiej smakuje z kartofelkami posypanymi koperkiem. smacznego! :)