Do góry

Śniadania Przepis na:

Pieczeń z Mięsa Mielonego z Pieczarkami.

Pieczeń z Mięsa Mielonego z Pieczarkami.

Autor:

Przepisów i artykułów: 585 Ocena: 11761

Dodano:

Odsłon: 5394

Mięso można podawać na ciepło do obiadu,na zimno wspaniale smakuje,jako pieczeń na kanapki :-)

Składniki

  • 500 g mięsa mielonego (u mnie wieprzowo-wołowe)
  • 250 g pieczarek
  • 1 cebula
  • mała czerstwa bułka
  • 2 łyżki kaszy manny
  • 3\4 szkl.mleka
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 jajko
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 łyżka majeranku
  • ulubione przyprawy do mielonego
  • pół pęczka posiekanej natki pietruszki
  • olej
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pieczeń z Mięsa Mielonego z Pieczarkami.

Przygotowanie

  1. Pieczarki obieramy i kroimy na cieńsze plasterki,podsmażamy na patelni,na odrobinie oleju,do momentu aż odparuje woda,doprawiamy solą i pieprzem,wrzucamy posiekaną natkę pietruszki,mieszamy i pozostawiamy do wystudzenia.
    Bułkę moczymy w mleku,odciskamy z nadmiaru mleka i wrzucamy do mięsa,wbijamy jajko,ścieramy na tarce cebulę,przeciskamy przez praskę czosnek,wsypujemy przyprawy,podsmażone pieczarki,całość wyrabiamy ręką,w razie potrzeby wsypać mannę

  2. następnie smarujemy foremkę olejem i wykładamy mięso,uklepując.

  3. Pieczemy ok.45 min.w temp.180 C.Mięso świetnie smakuje do obiadu na ciepło,a u mnie w domu pozostawiamy do wystygnięcia,wrzucamy do lodówki i mamy super pieczeń na kanapki.





Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń