Do góry

Śniadania Przepis na:

Racuszki twarogowe.

Racuszki twarogowe.

Autor:

Przepisów i artykułów: 582 Ocena: 11555

Dodano:

Odsłon: 598

Jak wiecie jestem mamą małego smyka w ostatnim czasie śniadania to dla nas rytuał, przynajmniej dla mnie… staram się zawsze wymyślać coś nowego i smacznego, żeby smakowało małemu łobuzowi, więc dzisiejsza propozycja myślę, że również i Wam przypadnie do gustu, mój synek bardzo je lubi ???? kiedyś racuszki twarogowe robiłam bardzo często na weekendowe śniadania. Smaczne i syte nie tylko dla małych brzuszków.

Składniki

  • 15 szt.
  • kostka twarogu półtłustego 250 g
  • 2 jajka L
  • 1 szkl. mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 mały cukier waniliowy
  • 0,5 szkl.mleka
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Racuszki twarogowe.

Przygotowanie

  1. Twaróg przełożyć do miski i rozgnieść widelcem, wbić jajka, wsypać cukier waniliowy, wlać mleko i wymieszać.
    Następnie przesiać przez sitko mąkę z proszkiem do pieczenia i wymieszać do połączenia składników trzepaczką rózgową.
    Smażyć na oleju z obu stron na złoto, u mnie jemy posypane cukrem pudrem lub posmarowane domową konfiturą, podane z ulubionymi owocami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń