Do góry

Śniadania Przepis na:

Rolada z Piersi Indyka Nadziana Pieczarkami.

Rolada z Piersi Indyka Nadziana Pieczarkami.

Autor:

Przepisów i artykułów: 509 Ocena: 9597

Dodano:

Odsłon: 6000

Pierś indyka przygotowana w ten sposób może być podawana jako mięso do obiadu,jak i również po wystygnięciu jako wędlina na kanapki.

Składniki

  • filet z piersi z indyka
  • sól i pieprz do smaku
  • ulubione przyprawy do drobiu
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oleju
  • Farsz:
  • 250 g pieczarek
  • 50 g tartego sera
  • garść posiekanej natki pietruszki
  • sól i pieprz do smaku
5-6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Filet umyć,osuszyć,przeciąć na pół wzdłuż,aby otrzymać jeden jak najdłuższy płat mięsa.Rozbić tłuczkiem,przez folię spożywczą,wrzucić do miski i skropić olejem,wycisnąć czosnek przez praskę oraz wrzucić przyprawy do smaku,całość dokładnie wymieszać,dobrze natrzeć mięso i odstawić na kilka godz.do lodówki lub na całą noc.
    Pieczarki obrać i pokroić na nie za grube kawałki,przysmażyć na oleju,do momentu odparowania wody,doprawić solą i pieprzem,wrzucić natkę pietruszki,wymieszać i zdjąć z ognia,gdy pieczarki przestygną wrzucić tarty ser,wymieszać.

  2. Filet rozłożyć na dużej desce,rozłożyć na brzegu fileta pieczarki i zacząć ciasno zwijać roladę.

  3. Zwinięty filet owinąć folią aluminiową,włożyć do małej blaszki,piec w piekarniku przez 35 min.w 180 C.

  4. Pozostawić do wystygnięcia i wstawić do lodówki jeśli chcemy roladę na kanapki,jeśli do obiadu podawać na ciepło,pokrojoną w plastry z ulubionymi dodatkami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (13)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń