Do góry

Śniadania Przepis na:

Sadzone jajka kurze po Chińsku.

Sadzone jajka kurze po Chińsku.

Autor:

Przepisów i artykułów: 85 Ocena: 1198

Dodano:

Odsłon: 1742

Danie z kuchni chińskiej, jajka sadzone podane na gorącym ryżu posypane szczypiorem lub inną zieleniną.

Składniki

  • jajko kurze 2 szt.
  • olej do smażenia
  • drobno pokrojona zielenina
  • sos sojowy 2 łyżeczki
  • ryż ugotowany na sypko 100 g
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Sadzone jajka kurze po Chińsku.

Przygotowanie

  1. Jajka wbijamy na rozgrzany na patelni olej, smażymy na małym ogniu do częściowego ścięcia białka. Żółtka jajek polewamy rozgrzanym olejem lub smażymy na małym ogniu pod przykryciem przez około 2 minuty. Jajka posypujemy drobno pokrojoną zieleniną, może to być szczypior lub natka selera naciowego, i smażymy jeszcze około 15-20 sekund. Usmażone jajka układamy na ugotowanym, gorącym ryżu, polewamy sosem sojowym.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

smaker 23 lipca Takie dania bardzo lubimy - szybkie w przygotowaniu, a nieoczywiste :) Odpowiedzi: 2 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń