Do góry

Śniadania Przepis na:

Tosty francuskie na słodko

Tosty francuskie na słodko

Autor:

Przepisów i artykułów: 36 Ocena: 573

Dodano:

Odsłon: 876

Masz może chleb tostowy lub czerstwą chałkę? Zrób tosty francuskie! To nic innego jak kromki pieczywka, najczęściej czerstwego, namoczone w mleku z jajkiem i usmażone na złoty kolor.

Składniki

  • 6 kromek chleba tostowego, pszennego, chałki
  • 2 jajka
  • 50 ml mleka
  • 1 łyżka cukru waniliowego
  • Masło
  • ulubione dodatki:dżem, nutella itp
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. W miseczce lub głębszym talerzu rozkłócić widelcem jajka z mlekiem i cukrem waniliowym. Na patelni rozgrzać 2łyżki masła. Następnie namoczyć kromkę w mleku z jajkiem. (Jeżeli chcecie zrobić tosty z nadzieniem to jedną kromkę należy posmarować dżemem, pozostawiając odstęp od brzegu i przykryć drugą kromką, następnie tost namoczyć z obu stron w mleku z jajkiem).

    Tosty smażyć na rozgrzanym masełku, na średniej mocy palnika, na złoty kolor z obu stron. Podawać na ciepło z ulubionymi dodatkami. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń