Do góry

Śniadania Przepis na:

Twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem

Twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 464 Ocena: 9874

Dodano:

Odsłon: 7993

Twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem

Składniki

  • 250 g twarogu półtłustego
  • 5 rzodkiewek
  • pół pęczka szczypiorku
  • 1 bardzo mały ząbek czosnku
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • pół łyżeczki oliwy extra virgin (opcjonalnie)
  • sól
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Zacznę może od tego, że ser zmiksowałam chwilę w robocie kuchennym (z końcówką z nożem), ale oczywiście nie musicie tego robić, wystarczy rozgnieść go widelcem. Rzodkiewki myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Szczypiorek myjemy i szatkujemy. Ilość tych dodatków jest dowolna, nie musicie ściśle trzymać się moich propozycji. Do sera dodajemy szczypiorek, rzodkiewkę, przeciśnięty przez praskę czosnek, jogurt, sól, wszystko dokładnie mieszamy. Przed podaniem można go lekko skropić oliwą.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń