Do góry

Śniadania Przepis na:

Wytrawne gofry z pomidorami i szpinakiem z sadzonym jajkiem

Przepis dnia 2020-01-07
Wytrawne gofry z pomidorami i szpinakiem z sadzonym jajkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 86 Ocena: 832

Dodano:

Odsłon: 1476

Pyszny i zdrowy pomysł na śniadanie - chrupiące gofry z pomidorami, szpinakiem i serem korycińskim z czarnuszką. Z dodatkiem jajka sadzonego stanowi pożywne, pełnowartościowe śniadanie.

Składniki

  • Szklanka ciepłego mleka
  • 25 g drożdży
  • Łyżeczka cukru
  • Łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1,5 szklanki mąki
  • 5 łyżek oleju
  • 4 jajka
  • sól
  • Łyżeczka kminu rzymskiego
  • Ząbek czosnku
  • Kilka kropel tabasco
  • Garść śweżego szpinaku
  • Pół cebuli dymki
  • Pół papryki czerwonej
  • 2 duże pomidory malinowe
  • Ser koryciński z czarnuszką - 15 dkg
1-2 os. 30 min średnie tanie
Reklama
Reklama
Wytrawne gofry z pomidorami i szpinakiem z sadzonym jajkiem

Przygotowanie

  1. Posiekaj cebulę, paprykę, szpinak i pomidory. Podsmaż wszystko, dodaj przyprawy.

    Przygotuj ciasto: z mąki, dwóch jajek, soli, proszku do pieczenia i oleju. Konsystencja ciasta powinna przypominać ciasto naleśnikowe.

  2. Dodajemy farsz do ciasta gofrowego o smażymy rumiane gofry.

  3. Smażymy jajko sadzone, doprawiamy je ziołami prowansalskimi i kładziemy na ciepłego gofra.

  4. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń