Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kaszanka w jabłkach"
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 63
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 31
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 174
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 796
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 63
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 31
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 174
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 796
Składniki
Rodzynki wsyp do miseczki. Dodaj pokrojone na kawałeczki śliwki oraz morele. Polej śliwowicą i odstaw na bok. Jabłka umyj, wytrzyj do sucha, wraz ze skórką rozetnij je wzdłuż.
Wytnij gniazda nasienne. Wydrąż środki. Pozostaw grubą warstwę miąższu przy skórce. Wydrążony miąższ pokrój w kosteczkę. Dodaj do bakalii, dołóż wyjętą z osłonki kaszankę oraz posiekaną papryczkę chili. Do farszu wbij jajko.
Dodaj sól, pieprz i sporą szczyptę suszonego rozmarynu. Nadzienie dobrze wymieszaj. Nałóż do wydrążonych połówek jabłek. Przygotuj 4 duże kawałki folii aluminiowej.
Posmaruj je olejem. Na każdym kawałku folii połóż nafaszerowaną połówkę jabłka. Zawiń. Pakieciki ułóż na blasze.
Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200°C. Piecz ok. 20 minut. Udekoruj, np. ziołami.Źródło: Naj