Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kuchnia litewska: Kiszka ziemniaczana z boczkiem"
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9173
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 27
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10453
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 21
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 35
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9173
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 27
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10453
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 21
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 35
Składniki
Przepis przysłała Marta Sztabińska z Grajewa
Boczek pokrój w małą kostkę. Przesmaż na patelni, osącz z tłuszczu. Ziemniaki obierz, umyj, zetrzyj na tarce. Dodaj mąkę i boczek, oprósz solą i pieprzem, wymieszaj.
Masą napełnij umyte jelita, zostawiając na końcach wolne miejsce. Ściśle zwiąż bawełnianą nicią. Napełnione flaki ułóż na blaszce, ponakłuwaj igłą po całej długości, żeby powietrze podczas pieczenia mogło uciekać, a kiszka nie popękała.
Piecz godzinę w temp. 180°C. Kiszkę podawaj ze szklanką mleka.
Czas przygotowania 90 min, ilość porcji 10, cena za porcję 2 złŹródło: Chwila dla Ciebie