Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Magnacki pasztet z brzoskwiniami"
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10377
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3006
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2105
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 803
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10377
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3006
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2105
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 803
Składniki
Czas przygotowania: 130 minut (bez czasu gotowania mięsa). 1 porcja: 260 kcal. Cena porcji: 2,25 zł
Wszystkie rodzaje mięsa (bez wątróbek) opłucz, potnij na kawałki i włóż do dużego garnka. Zalej lekko posoloną wodą, tak aby mięso było przykryte, doprowadź do wrzenia. Łyżką cedzakową usuń pianę, która utworzy się na powierzchni wywaru.
Wszystkie warzywa obierz, dołóż do mięsa. Dodaj przyprawy oraz opłukane suszone grzyby. Całość gotuj pod przykryciem około 3 godzin (aż mięso będzie miękkie). W tym czasie wymocz i oczyść wątróbki.
Ugotowane mięso wyjmij, wywar przecedź. Zachowaj grzybki. Kajzerki porwij na kawałki, namocz je w 2 szkl. wywaru, a w pozostałym gotuj przez 5 minut wątróbki.
Przestudzone mięso wraz z wątróbkami, grzybami oraz starannie odciśniętymi bułkami trzykrotnie zmiel w maszynce do mielenia mięsa. Wbij jajka.
Brzoskwinie osącz z zalewy, pokrój w drobną kosteczkę. Dodaj do masy, wymieszaj. Przypraw ją na pikantnie i ponownie dobrze wymieszaj.
Dwie podłużne foremki keksowe (po około 30 cm) grubo posmaruj smalcem. Napełnij masą pasztetową. Piecz około 90 minut w temperaturze 190 st.Źródło: Tina