Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny domowy pasztet z kilku rodzajów mięsa z dodatkiem warzyw.
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 54
Idealna na wigilię i święta
Odsłon: 219
Smaczna domowa pieczeń z mięsa mielonego drobiowo- wieprzowego idealna na cie...
Odsłon: 1583
Prosty i szybki pomysł na obiad.
Odsłon: 173
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 54
Idealna na wigilię i święta
Odsłon: 219
Smaczna domowa pieczeń z mięsa mielonego drobiowo- wieprzowego idealna na cie...
Odsłon: 1583
Prosty i szybki pomysł na obiad.
Odsłon: 173
Składniki
Warzywa obierz i opłukaj. Mięso opłukaj, włóż do garnka razem z warzywami zalej wodą i zagotuj. Zbierz szumowimy, dodaj przyprawy i gotuj do miękkości.
Ugotowane mięso i warzywa wyjmij na sito i zostaw do wystygnięcia. Cebulę obierz, pokrój i podsmaż na oleju. Wystudź, kajzerkę namocz w mleku.
Mięso, warzywa, kajzerkę i cebulę zmiel w maszynce. Dodaj żółtka i ubitą pianę z białek. Dopraw do smaku solą, pieprzem, majerankiem, imbirem i gałką muszkatołową. Wymieszaj. Gdyby masa była rzadka dosyp bułki tartej, gdyby była sucha dodaj trochę wywaru z gotowanych warzyw z mięsem.
Gotowy farsz przełóż do keksówek . Łyżkę namocz w wodzie i zrób na wierzchu zagłębienia. Piec około godziny w temperaturze 180 st.