Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Schab w cieście"
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 111
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 248
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 91
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3326
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 111
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 248
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 91
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3326
Składniki
Schab umyj, osusz, podziel na plastry. Rozbij przez folię spożywczą. Na krawędziach natnij mięso w kilku miejscach, posyp przyprawą do mięsa. Odstaw na godzinę w chłodne miejsce. Natkę umyj, posiekaj. Ziemniaki obierz, umyj. Zetrzyj na tarce jak na placki ziemniaczane. Wodę mocno odciśnij. Do masy ziemniaczanej wbij jajko, wsyp mąkę i natkę, oprósz przyprawą do ziemniaków. Dobrze wymieszaj.
Schab posmaruj z jednej strony masą ziemniaczaną. Olej rozgrzej na patelni, ułóż schab masą do dołu. Usmaż.
Posmaruj masą z drugiej strony, odwróć, dosmaż. Kaszę ugotuj według instrukcji. Wyłóż na talerz, ułóż kotlety. Udekoruj np. plastrami ananasa i rzodkiewkami.
Czas przygotowania: 35 min, ilość porcji: 6, cena za porcję: 2,40 złŹródło: Chwila dla Ciebie