Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Schab z farszem z kapusty"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 176
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 202
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 176
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 202
Składniki
Mięso umyj, rozbij tłuczkiem. Przypraw z obu stron solą i pieprzem i wstaw do lodówki.
Kapustę poszatkuj, zalej dwiema szklankami wody. Pomidory sparz, obierz ze skórki, pokrój w kostkę i razem z koperkiem wrzuć do kapusty. Przypraw solą i pieprzem, gotuj około 5 minut. Odcedź i ostudź.
Rozłóż kapustę na mięsie i zwiń w roladki. Panieruj je w jajku i bułce tartej, po czym przesmaż na oleju.
Przełóż potrawę do brytfanki i piecz pół godziny w 200°C. Gotową udekoruj szczypiorkiem.
90 min ? Stopień trudności: trudne ? Kalorie: 360
<strong>Agnieszka Rybak z Pruszcza Gdańskiego</strong>Źródło: Super TV