Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Schab z jabłkami"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 585
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 844
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 585
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 844
Składniki
Schab opłucz, osusz, pokrój na cztery kotlety, zbij tłuczkiem do mięsa z obu stron, posyp solą, majerankiem i pieprzem, odłóż przykryte do lodówki na 20 minut.
W brytfance rozgrzej olej, smaż kotlety z obu stron. Odstaw je z ognia. Jabłka umyj, nie obieraj ze skórki, pokrój w plasterki i ułóż na kotletach. Możesz dodać czerwoną cebulkę pokrojoną w kostkę. Całość podlej kilkoma łyżkami wody, posyp jeszcze trochę majerankiem, przykryj szczelnie pokrywką, duś na wolnym ogniu przez około 15 minut. Podawaj z ryżem lub kaszą.
CZAS PRZYGOTOWANIA: około 25 minutŹródło: Dobry Tydzień